martes, 28 de octubre de 2014

Recepta de panellets


Per aquestes dates castanyada, panellets i moniatos. Si els panellets els fem a casa a part d’estalviar uns euros passarem una bona estona amb els nens a la vegada que aprenen tradicions i a cuinar!!!

Animeu-vos perquè és fàcil de fer, divertit el compartir-ho amb el nens i després gaudiu perquè queden molt bons!!! 

Un consell; Teniu unes safates a Caprabo i altres supers on ja venen els ingredents que bàsicament en necessitareu, ara que a granell surt més econòmic...


 Recepta de panellets:

Ingredients:

-          250gr. Ametlla crua molta

-          200gr. Sucre

-          150gr. De patata o moniato

-          80 gr. Ametlla trossejada

-          60 gr. Coco

-          70 gr. Pinyons

-          Pell de mitja llimona

-          Margarina

-          Farina

-          Ou
 


S’han de bullir les patates o moniatos amb pell fins que estiguin tous.
 

Si es fan amb moniato quedem més dolços... ja sabeu els més llaminers...
 

Encara calents s’han de pelar les patates i encara calentes aixafar-les amb una forquilla, no massa, lo just per a que no quedin trossos durs de patata.

Es deixa refredar.
 

Per preparar la massa s’afegeix el sucre, l’ametlla molta i la pell de la llimona ratllada i s’amassa una mica però no en excés, lo just per barrejar els ingredients, amb les mans és el millor.
 

Si voleu panellets de coco s’aparta una mica de massa i es posa el mateix volum de coco que de massa i es barreja.
 

Per fer boletes si us poseu una mica de farina a les mans evitareu que s’enganxi molt la massa a les mans.
 

Posem un plat amb pinyons, un altre plat amb l’ametlla trossejada.
 

Separar la clara del rovell d’un ou i batre la clara i reservar el rovell.
 

Passar les boletes de massa per la clara batuda per tal que tant els pinyons com l’ametlla trossejada es fixi millor.
 

Un cop fetes totes les boletes amb un pinzell anar pintant els panellets amb el rovell de l’ou.
 

Pre escalfar el forn.
 

Untar la safata del forn amb margarina.
 

Ficar al forn fins que quedin daurats (225-250 graus uns 8-10 minuts).
 


També es poden fer amb colacao o xocolata, allargats o amb forma de con, decorats amb una ametlla sencera o guindes, etc... feu servir la vostra imaginació!!!
 


Gràcies per compartir!!!

2 comentarios:

  1. Hola!! No coneixia aquest blog, us deixo un enllaç a una recepta de panellets per si hi voleu fer un cop d'ull!!
    Salutacions!!
    http://sucrebcn.blogspot.com.es/2013/10/panellets.html?m=1

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies pel comentari i espero que t'agradi el blog. He vist el teu i crec que faré les galetes de xocolata amb la meva filla!!! i després et faig un post sobre les receptes que publiques que tenen molt bona pinta :-)
      Esther

      Eliminar