Per aquestes
dates castanyada i panellets i moniatos. Si els panellets els fem a casa a part
d’estalviar uns euros passarem una bona estona amb els nens a la vegada que
aprenen tradicions i a cuinar!!! Animeu-vos perquè és fàcil de fer, divertit el
compartir-ho amb el nens i després gaudiu per què queden molt bons!!!
Recepta de
panellets:
Ingredients:
-
250gr.
Ametlla crua molta
-
200gr.
Sucre
-
150gr.
De patata o moniato
-
Ametlla
trossejada
-
Coco
-
Pinyons
-
Pell
de mitja llimona
-
Margarina
-
Farina
-
Ou
S’ha de bullir
les patates o moniatos amb pell fins que estiguin tous.
Si es fan amb
moniato quedem més dolços... ja sabeu els més llaminers...
Encara calents s’han
de pelar les patates i encara calentes aixafar-les amb una forquilla, no massa,
lo just per a que no quedin trossos durs de patata.
Es deixa refredar.
Per preparar la
massa s’afegeix el sucre, l’ametlla molta i la pell de la llimona ratllada i s’amassa
una mica però no en excés, lo just per barrejar els ingredients, amb les mans és
el millor.
Si voleu
panellets de coco s’aparta una mica de massa i es posa el mateix volum de coco
que de massa i es barreja.
Per fer boletes
si us poseu una mica de farina a les mans evitareu que s’enganxi molt la massa
a les mans.
Posem un plat amb
pinyons, un altre plat amb l’ametlla trossejada.
Separar la clara
del rovell d’un ou i batre la clara i reservar el rovell.
Passar les
boletes de massa per la clara batuda per tal que tant els pinyons com l’ametlla
trossejada es fixi millor.
Un cop fetes
totes les boletes amb un pinzell anar pintant els panellets amb el rovell de l’ou.
Pre escalfar el
forn.
Untar la safata
del forn amb margarina.
Ficar al forn
fins que quedin daurats (225-250 graus uns 8-10 minuts).
També es poden
fer amb colacao o xocolata, allargats o amb forma de con, decorats amb una
ametlla sencera o guindes, etc... feu servir la vostre imaginació!!!
Gràcies per compartir!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario