lunes, 25 de noviembre de 2013

ROCU I EL MAR DELS INVISIBLES


M'envien aquesta nova publicació que forma part d'una sèrie de llibres musicats que té molt bona pinta:

INTRÈPIDBUS PRESENTA EL SEU NOU LLIBRE: ROCU I EL MAR DELS INVISIBLES
 
 “Rocu i el mar dels invisibles” d’Aleix Aguilà i Maria Beitia és un conte musicat que vol fer homenatge als últims animals en perill d’extinció que sobreviuen al Mar Mediterrani i que per seguir existint s’han d’amagar optant per la invisibilitat posant en perill la pervivència de la seva espècie. Es tracta d’un conte recomanat pels més petits de la casa per ser llegit, escoltat, cantat, representat i ballat. La impressió ha anat a càrrec de “El tinter“ garantint l’eco-edició es tracta d’un llibre en català de 17x17cm, de 36 pàgines, amb tapes dures, que inclou un cd amb músiques de cadascun dels animals que es coneixeran al llarg de conte.
 
L’encontre entre MEDA, una tortuga que ha perdut l’esperança de trobar algú de la seva espècie, i ROCU, un nen que s’avorreix estant de vacances en un hotel de la costa, és l’inici de la nostra història. Lluny de ser un conte trist, el viatge meravellós dels protagonistes estarà carregat d’humor i fantasia, alhora que contribuirà a la sensibilització sobre el desastre ecològic que viuen els nostres mars i sobre la situació de marginalitat a la qual es veuen avocats determinats grups socials i animals.
 
L’edició és a càrrec d’IntrèpidBus, un col·lectiu artístic que treballa per a la creació de projectes infantils. El seu primer projecte va ser el conte de L’Eriçó Bru; un conte infantil (escrit per Anna Musons, il·lustrat per Maria Beitia i produït per Marc Grau), acompanyat d’una web d’accés lliure (on s’hi poden trobar un munt de jocs), i d'un cd amb músiques creades per Xerramequ Tiquismiquis (Marc Serrats i Marc Grau) amb la col·laboració d'altres músics i cantants. Després de la gran acollida de la primera edició autofinançada, es va fer una segona edició amb traduccions amb diferents idiomes. Inspirat en aquest conte la Companyia Xerramequ TiquisMiquis ha creat l’espectacle “Les musiquetes de l’Eriçó Bru” que actualment està de gira per teatres de Catalunya. El segon projecte va ser “Lua, històries per dormir” escrit per Natàlia Gejo, il·lustrat per Maria Beitia, produït per Marc Grau i amb músiques de Xerramequ Tiquismiquis. Igualment acompanyat amb una web d’accés lliure plena de continguts extres.
 
L’edició del llibre “Rocu i el mar dels invisibles” ha estat possible gràcies al micromecenatge a través de la plataforma Verkami: http://www.verkami.com/projects/5914-rocu-i-el-mar-dels-invisibles que amb molt poc temps va aconseguir superar l’import necessari per fer possible la publicació. Els mecenes a més de llibres signats han aconseguit il·lustracions originals o els altres llibres publicats per IntrèpidBus.
 
La publicació ha comptat amb el recolçament dels biòlegs de la Fundació Mar per al contingut i la col·laboració del Museu Marítim de Barcelona per fer-ne difusió.

Gràcies per Compartir!!!

1 comentario:

  1. gràcies per compartir!

    https://www.facebook.com/Intrepidbus?ref=hl
    http://www.intrepidbus.com/

    ResponderEliminar