miércoles, 22 de mayo de 2013

Visita guiada al Museu Cusí de Farmàcia del Masnou


Visita guiada al Museu Cusí de Farmàcia del Masnou

Dissabte 25 de maig de 2013 amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus, el -Museu Cusí de Farmàcia- restarà obert durant el matí, de 10,00 a 14,00 hores.

Per a la visita caldrà la reserva prèvia al telèfon 93 497 70 00 ext. 9357, demanar per en Jordi Dolz, responsable de la gestió del Museu, o bé dirigir un e-mail a la següent adreça: jordi.dolz@alcon.com confirmant la mateixa i el nombre de persones que assistiran. Places limitades.

La visita, guiada, consta de tres parts: vitrines Auditori Alcon (un tast sobre l’historia de l’empresa i les diverses col·leccions), Biblioteca Museu (on els protagonistes son els llibres antics) i La Farmàcia (original, del segle XVIIIè).
La visita és gratuïta i té una durada de 30-45 minuts, aproximadament. En funció del nombre de visitants, és possible la formació de grups de visita, de fins a 15 persones.

El Museu:
El Museu Cusí de Farmàcia és l’exponent de la vocació museística d’un farmacèutic, Joaquim Cusí i Furtunet, fundador d’una empresa familiar de productes farmacèutics que tingué el seu origen, l’any 1902 a Figueres. L’any 1925 es traslladà al poble el Masnou. L’any 1995 els Laboratoris Cusí passaren a ser propietat del grup Alcon amb el nom d’Alcon Cusí, S.A. i l’any 1997 el Museu Cusí de Farmàcia fou cedit per la família Cusí a la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya que, amb l’ajuda de l’empresa actual, te cura del seu manteniment i difusió.

El nucli central que dóna personalitat al Museu és la farmàcia de l’abadia benedictina de Santa Maria la Real de Nájera, (La Rioja) comprada per Joaquim Cusí l’any 1921 i instal·lada guardant la major fidelitat a com hauria estat aquest recinte en el seu origen, que es trobava en els baixos de la casa de l’abat el cenobi. D’estil barroc, construïda la segona meitat del segle XVIII, ocupa una planta de forma rectangular amb un hemicicle, de nou cossos, en un dels extrems.

La Biblioteca del Museu, amb més de 10.000 volums, destaca pels seus llibres antics sobre farmàcia i medicina.
També s’apleguen al Museu diferents col·leccions d’objectes i complements de procedència diversa relacionats amb la Farmàcia i la Medicina, que pel seu valor, originalitat i varietat augmenten la importància d’aquest conjunt museístic.

Gràcies per Compartir!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario