lunes, 8 de octubre de 2012

Torna el berenar de Contes al Lluís Millet

Continua el  "BERENAR DE CONTES”
 
Propera convocatòria:
 
dimecres 24 d'octubre, 16'45 h. a l'aula de psicomotricitat.
 
Aquest any començarem treballant les EMOCIONS. Per a realitzar el taller cal que porteu de casa un pot de conserva petit o mitjà (de vidre o plàstic) amb tapa.

Què és berenar de contes?

Benvolgudes famílies, us convidem de nou a participar a l'activitat iniciada l'any passat "Berenar de contes", es trata d'un espai de trobada familiar gratuït per tal de realizar activitats de promoció de la lectura i gust per les paraules per als més petits de l’escola.

Què fem?
 
- compartir experiències, lectures que fem a casa, estratègies de lectura …
-realitzar suggeriments de lectura per als nostres fills, llibres adequats a la seva franja d’edat
-compartir recursos fets per especialistes i que poden resultar d’interés a les families
-fer tallers de creativitat plàstica, literària, etc...
-i SOBRETOT: volem explicar i escoltar contes,  i que els pares i mares assistents s’animin a explicar-nos els seus contes preferits, animar-los a compartir els seus contes, cantarelles, endevinalles…
Aquesta activitat està oberta a totes les families de cicle inicial (P3, P4 i P5) i el primer cicle d'infantil (1er i 2n) de l’escola i al personal del centre que l’interessi l’activitat. Cada infant ha d’anar acompanyat d’un adult. I caldrà inscriure’s per tal de preveure la capacitat de l’espai.

On i quan?

Ens trobarem a l'aula de psicomotricitat de l'escola un cop al mes, hem pensat en l’últim dimecres de mes, en horari extraescolar, de 16’45 a 17’45 h. aproximadament.
A l'octubre però, no serà el darrer dimecres de mes sinó el dia 24 .
 
 Qui?

L’espai estarà dinamitzat per Noemí Caballer, bibliotecària i contacontes, mare del Gael i el Mauro Pedreira Caballer (de P4 i 1er), tot i que es busca la implicació de tots els pares i mares assistents.
 

Per què?

Perque pensem que explicar o llegir una història és una activitat que ajuda a millorar la relació entre pares i fills, i estimula el plaer d'escoltar, d'imaginar i de crear. Els llibres desenvolupen el gust per aprendre i per tant la lectura té un paper molt important en el desenvolupament cognitiu i emocional dels infants.

I perque citant John Berger: "la lectura són els actes de imaginació que donen sentit a l'experiència".
 
Gràcies per Compartir!!!

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario