jueves, 7 de febrero de 2013

Preinscripcions al programa Vacances en família


El Departament de Benestar Social i Família ha obert el període de preinscripcions al programa “Vacances en família”. En aquesta novena edició s’ofereix un total de 43.473 places, 2.658 més de les que es van oferir l’any 2012.

El programa facilita a les famílies residents a Catalunya amb fills menors de 18 anys la possibilitat de gaudir d’unes vacances a preus molt avantatjosos en albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), situats en indrets d’alt interès turístic i cultural.

El preu del programa és de 26,35 euros per persona i nit. Els infants menors de 3 anys tenen l’estada gratuïta, els de 4 a 6 anys tenen un 50% de descompte i els de 7 a 13 anys gaudiran d’un 25% de descompte.

D’altra banda, les famílies nombroses i monoparentals gaudiran d’un 10% de descompte en tots els serveis.

Es calcula que enguany es podran beneficiar d’aquest programa un total de 8.302 famílies, 2.421 més que l’edició del 2012

L’objectiu de “Vacances en família” és posar en valor el temps que comparteixen els membres de la família i intensificar els seus vincles afectius. A la vegada, es pretén potenciar i facilitar el coneixement de Catalunya. D’aquesta manera, s’intensifica encara més l’orientació social al servei de la ciutadania dels albergs gestionats per l’Agència Catalana de la Joventut.


Tallers de parentalitat positiva

Si bé es considera que els dies de vacances i l’entorn dels albergs ja proporcionen prou elements a les famílies per enfortir els seus vincles, el programa incideix també en l’aspecte de compartir i aprendre a compartir les activitats de lleure. Per això, s’han programat activitats i espectacles (titelles, màgia, pallassos, ioga en família, cants i balls, tallers de manualitats entre d’altres) en els torns de més de dues nits, dirigides a les famílies amb fills de franges d’edat menors.

Una de les novetats destacades d’aquesta edició és la possibilitat de realitzar tallers de parentalitat positiva. La finalitat d’aquesta activitat és millorar les habilitats dels pares i mares a l’hora d’educar els seus fills i la manera d’afrontar els reptes que sorgeixen en el dia a dia. Els tallers estaran guiats per un professional expert en educació i dinàmiques familiars.

D’altra banda, els albergs també disposen d’espais de joc, biblioteca, jocs simbòlics, piscina de boles i mobiliari per fomentar la motricitat normal i la motricitat fina.


Famílies destinatàries i procés d’inscripció

El programa està dirigit a totes les famílies catalanes amb fills i filles menors d’edat (0 a 17 anys).

Els participants al “Vacances en família” tindran la possibilitat de passar unes vacances als albergs de la Generalitat en diferents dies de l’any i de diferent durada. Els períodes són: Setmana Santa; l’estiu; els ponts de maig, de Sant Joan, de Tots Sants i de desembre; i els caps de setmana de març de 2013 a febrer del 2014.

Les famílies interessades es poden preinscriure des del 4 fins al 25 de febrer als  webs www.xanascat.cat i www.gencat.cat/benestarsocialifamilia/familia. Amb la formalització de la preinscripció s’obté un número per participar en un sorteig públic davant notari, que servirà de referència per assignar definitivament les places. Aquest sorteig es farà a la seu de Loto Catalunya el dia 27 de febrer.

Les famílies que no obtinguin plaça en aquest sorteig, així com aquelles que vulguin optar a participar al programa entre el setembre de 2013 i el febrer de 2014, podran fer la preinscripció entre l’1 i el 22 de juliol, i el sorteig se celebrarà el 24 de juliol.


Gràcies per Compartir!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario